Presentació del llibre “Epidèmies al Pont de Vilomara i Rocafort”

Societat

Ahir al vespre es va presentar a la Sala de plens de l’Ajuntament el llibre “Eipidèmies al Pont de Vilomara i Rocafort” escrit per el doctor Armand Rotllan. L’acte hi han estat presents el doctor Jordi Aligué, president de la Delegació Comarcal del Bages del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, el doctor Lluís Guerrero, director de L’Arxiu Històric de les Ciències de la Salut del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, i Josep Maria Serra, president de Catalana Occident i net de l’alcalde Josep Maria Serra i Sallent.

En el llibre es parla de l’efecte que va tenir l’epidèmia de la Grip Espanyola al poble l’any 1918 i de la tasca que van dur a terme el metge Anicet Gresa i l’alcalde Josep Maria Serra per lluitar contra aquesta malaltia quan només es comptava amb remeis casolans. La Grip Espanyola és considerada com a la tercera epidèmia més letal de la història, i es creu que va arribar a causar més morts que la Segona Guerra Mundial. A més, es va arribar a donar la situació de què el Pont de Vilomara i Rocafort va ser un dels municipis amb una taxa de letalitat més alta del Bages, amb més morts que durant la Guerra Civil.

Josep Maria Serra va aprofitar per recordar la figura del seu avi amb tota la tasca que va dur a terme en l’àmbit de la salut. L’alcalde Cecilio Rodríguez ha aprofitat també per donar les seves gràcies als doctors per la seva tasca i al grup Catalana Occident per tot el que ha fet pel poble.
Un cop finalitzada la presentació, es va fer una caminada fins al Consistori Municipal, on es va fer la descoberta una placa memòria del metge Gresa i de l’alcalde Serra.

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *