L’Institut Escola Pompeu Fabra ja és una realitat

Societat

Aquesta tarda la directora dels Serveis Territorials d’Educació a la Catalunya Central, Dolors Collell, l’alcalde del Pont de Vilomara i Rocafort, Cecilio Rodríguez, i la directora de l’escola Pompeu Fabra, Montserrat Puig, han presentat aquesta tarda en roda de premsa la creació de l’Institut Escola El Pont de Vilomara, que es posarà en marxa el curs vinent a partir de l’ampliació de l’Escola Pompeu Fabra.

Segons Collell, l’objectiu és “donar continuïtat al projecte educatiu de l’Escola Pompeu Fabra amb una oferta educativa dels 3 als 16 anys amb coherència pedagògica però també adequant el projecte a la nova etapa educativa”. L’Institut Escola del Pont de Vilomara se suma als tres que ja existeixen actualment a la Catalunya Central a les poblacions de Castellterçol, Navàs i Torelló.

Colell ha explicat que “l’estructura definitiva de l’Institut Escola del Pont de Vilomara serà de dues línies d’educació infantil, primària i secundària”. En aquest sentit ha concretat que “els espais disponibles permeten la creació de l’Institut Escola per al curs 2019-2020” i que s’ampliaran de manera progressiva a partir del curs 2020-2021 amb les actuacions necessàries fins arribar a l’oferta completa. A més, també s’ha parlat de  l’ampliació de la plantilla docent del centre amb la inclusió dels professors específics per a la secundaria. Actualment el centre acull 105 alumnes d’infantil i 247 de primària, 36 dels quals podrien inaugurar l’educació secundaria al centre el curs vienent.

La directora dels Serveis Territorials ha manifestat que el fet de “convertir l’Escola Pompeu Fabra en un Institut Escola és una reivindicació de la comunitat educativa del Pont de Vilomara i Rocafort que ve d’anys enrere”. També ha destacat que “l’impacte d’aquesta actuació en els centres de l’entorn és positiu i que permetrà una distribució més equilibrada de l’alumnat” i que l’escola compta amb un projecte potent i amb un bon lideratge. Finalment, ha remarcat que es durà a terme un conveni entre les dues administracions –Departament i Ajuntament- per dotar al centre dels recursos necessaris per al seu funcionament.

Per la seva banda, Cecilio Rodríguez ha volgut destacar que “amb l’Institut Escola s’assoleix el tancament del cercle educatiu al nostre poble perquè un infant pot començar a l’escola bressol municipal amb 4 mesos i acabar la ESO a l’Institut Escola sense haver de marxar del poble.” També ha recordat que l’Institut Escola era un dels projectes que li quedaven pendents abans d’acabar la seva tasca com a alcalde i es està orgullós de finalment haver-ho aconseguit.

Fent la vista endarrera, l’Alcalde va recordar que l’any 2004, com a Regidor d’Ensenyament, va gestionar la posada en marxa de l’escola bressol municipal “La Pau”, la qual es va ampliar el 2009 ja sent alcalde i amb la presència de la senyora Dolors Colell com a Directora dels Serveis Territorials. L’any 2014 es va inaugurar l’ampliació de l’escola pública Pompeu Fabra i avui presenten aquest projecte d’Institut Escola que serà realitat a partir del proper setembre.

Rodríguezha afegit que“tot això suposa un salt qualitatiu en el model educatiu del nostre poble, del qual em sento orgullós com a Alcalde però que no hauria estat possible sense la tasca de tots els equips de govern i la unitat d’acció de tota la comunitat educativa, començant pel claustre que no només s’ha adaptat als canvis sinó que ho han fet amb un model i treball avalat per les famílies i, acabant, per l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA) de qui sempre hem rebut el suport a l’hora de treballar en aconseguir millorar aquest model educatiu i públic de qualitat pel nostre poble.”

Finalment l’alcalde ha volgut donar les gràcies a la Directora de Serveis Territorials i li ha demanat que la fes extensiva al Conseller d’Educació “per l’aposta del Departament en aquest model d’Institut Escola en general i per haver valorat positivament la creació d’un al nostre poble i de manera tan immediata com és el curs vinent”, i s’ha posat a disposició del Departament”per col·laborar en tot el que sigui possible per aconseguir aquest objectiu que ens hem marcat de manera conjunta”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *