Iceta presenta l’Operació “Torrons a Palau” al Pont de Vilomara

Política

Aquest vespre s’ha celebrat al Centre Cívic del Pont de Vilomara un dels actes de precampanya electoral del PSC. Prop d’unes 200 persones han escoltat els discursos de l’alcalde Cecilio Rodríguez, Merce Cardona i un Miquel Iceta a qui una vintena d’independentistes han rebut a crits de “Llibertat” i amb pancartes en referència al seu suport a l’article 155.

 

El primer de tots en parlar ha estat Cecilio Rodríguez, que ha aprofitat per a recordar als exalcaldes Cecilio Rodríguez, primer alcalde en democaracia i mort fa vint anys, i Evaristo de la Torre, mort fa 10 anys. Dels dos ha destacat que eren dos homes que posaven els interessos del poble per davant dels interessos del partit. També ha aprofitat per carregar contra els partits independentistes, comparant al president Carles Puigdemont amb el capità del vaixell Costa Concordia o criticant a Gabril Rufián per no haver abandonat el seu escó al Congrés dels Diputats passat el dia 2 d’Octubre faltant a la seva paraula. També ha carregat contra Ciutadans i el PP recordant el passat a Unió Democràtica d’Enric Millo ara que Albiol critica el PSC per ajuntar-se amb l’antiga Unió Democràtica i comparant a Rivera amb el Dr. Jekyll i Mr. Hyde i recordant que Ciutadans té tants alcaldes a Catalunya com el Coalición Canaria quan estan atacant al PSC sent l’únic que ha respectat les regles del joc. També ha carregat contra tots els que van trencar pactes de govern amb el PSC.

A continuació Mercè Cardona ha pres la paraula i ha recordat la figura d’Evaristo de la Torre a qui ha anomenat “Maestro”. També ha seguit amb el discurs de Cecilio Rodríguez carregant contre els pactes de govern trencats dels que va ser víctima al Consell Comarcal del Bages alhora que carregava contra la resta de partits polítics.

Per la seva banda, Iceta ha presentat el seu programa amb el que espera aconseguir la presidència de la Generalitat, buscant recuperar la situació abans de que s’inicies el procés independentista i disposat a pactar amb qui fes falta. Ha destacat que estava content de la nova etapa política i de que les eleccions fossin abans de les festes de Nadal. També ha parlat de voler canviar el rumb de la política catalana i que en aquesta ocasió el PSC no busca salvar els mobles tal i com va passar fa dos anys, sinó que es veuen a Palau per les festes de Nadal. Sobre el procés ha dit que era un bogeria i que calia enviar als independentistes al racó de pensar per tot el que havia passat. Iceta també ha aprofitat per fer spoiler de la seva entrevista que s’emetrà demà amb Bertin Osborne dient que el va guanyar al futbolí i ha demanat que hi hagi la màxima participació possible a les eleccions.

Un cop finalitzat l’acte Iceta s’ha fet fotografies amb els assistents i ha sortit per una de les portes laterals intentant esquivar els independentistes que l’esperaven a fora però no ha tingut èxit.