Entrevista amb Jordi de la Fuente, Cap de llista de Junts pel Pont de Vilomara i Rocafort

Política

– D’on ve la idea de construir un tanatori al municipi?

Quan vaig arribar a aquest poble ja fa temps, veig tenir la sensació que teníem tota mena de serveis i locals, i ara últimament he observat que tenim pràcticament de tot, fins i tot alguns locals que no es fan servir, però quan es mor algú cal anar a Manresa o Sant Vicenç de Castellet. El que convé és que tinguem aquí un tanatori i que la gent no hagi de desplaçar-se, perquè a més a més, la gent ens anem fent grans i cada vegada hi ha gent de més edat en aquest poble. Vaig pensar, el que necessita aquest poble és un tanatori. L’hem posat al principi de la llista, perquè a mi si em preguntessin que és el que li faltaria al poble, perquè tenim tota mena de serveis bàsics com el CAP, l’escola, tindrem l’institut-escola, tenim supermercats, tenim pràcticament de tot, i pel que ens pugui faltar tenim Manresa aquí al costat; però que quan se’t mor algú, a sobre agafa el cotxe, vés-te’n aquí, vés-te’n allà, vés-te’n a Manresa, vés-te’n a Sant Vicenç, els avis amunt i avall… És un despropòsit. La idea és aquesta. A més, sé que a través del Consell Comarcal ho podríem finançar bé, perquè hi haurà un projecte, i a partir d’aquí sé que ho podrem fer. El que no ens imaginem un tanatori tipus edifici espectacular, sinó un edifici molt digne, molt correcte, però que farà el que fa un tanatori normal i corrent, que és poder tenir una sala de vetlles, un lloc per a tenir el nostre difunt, i després una sala d’actes per a poder-lo acomiadar com es mereix.

– Quina seria la vostra idea per a reordenar la plaça margarida tenint en compte el caos que hi ha actualment?

Nosaltres no som tècnics, però és evident que aquesta plaça és un caos, i si hi ha un caos, és que hi ha un problema. Necessitem fer un estudi amb tècnics, però amb tècnics que dominin el tema, i reorganitzar tot espai, perquè el que no pot ser és que un dia hi haurà un accident gros i l’autobús no haurà entrat al lloc on ha d’entrar, i el merder que el tindrà primer el xofer, per no entrar a on havia d’entrar o per deixar baixar la gent on no hauria de deixar baixar la gent amb un autobús, ja que al contrari que els cotxes, els autobusos no poden parar i deixar baixar la gent allà on vulguin. Si fessin això, i si algú es fes mal baixant, la responsabilitat seria del xofer i això no es pot permetre. A part, de què això és un perill i l’autobús per allà, el cotxe que passa per l’esquerra, la moto… S’ha de reordenar la plaça per tal que els autobusos puguin parar bé. Sí que és el lloc de l’autobús perquè va bé d’entrar i sortir d’allà, però s’ha de reorganitzar. O bé, una altra opció seria que l’autobús no entres tant a dins del poble i moure la parada al carrer de sota i reordenar els carrers del voltant, però insisteixo en què els que s’han d’encarregar d’això han de ser tècnics d’urbanisme i no nosaltres.

– Parleu de definir plans d’usos i manteniments per a les infraestructures del municipi. No n’hi ha actualment ja uns de definits?

Ho he demanat moltes vegades a l’Ajuntament i mai he rebut resposta.

– Quin seria l’objectiu del Casal Juvenil?

No sé si és el millor exemple, però coneixeu els Mijacs i els grups escolta? Són grups amb monitors on es fan grups on van els infants des que són petits, i fins i tot en els escoltes es fan grans i passen a ser ells els monitors i segueix tota una cadena. Allà a part de tenir i fer activitats, els infants reben una educació de compartir, d’ajudar, fer excursionisme, supervivència, donar importància als valors bàsics, no a tot el que és superflu. Si tens un local d’aquest tipus, amb uns monitors, i el dissabte a la tarda, per Sant Jordi, per Nadal, l’estiu de campaments… i fas sortides d’aquests tipus, es crea un grup de poble molt interessant, perquè el jovent que et puja, i ho dic per experiència perquè conec molt aquest món, fan molta pinya i és un ambient molt sa, se’ls inculquen uns valors que avui en dia si vas pel carrer, si voltes d’aquí enllà, veus que s’estan perdent. És una oportunitat perquè molts infants del poble que no sabrien que fer, puguin anar a un lloc on a part de passar-s’ho bé puguin adquirir uns valors i estar cuidats.

– Quines millores proposeu per a Rocafort i les diferents urbanitzacions?

Rocafort ara mateix té una millora pendent molt important, que seria la part de l’aparcament. Hi ha aparcament, però de vegades es queda curt, i el descampat que hi podem trobar just a sobre està deixat i sense aprofitar. Aquest espai seria ideal per a ampliar la zona d’aparcament i també poder-hi instal·lar un parc infantil tenint en compte que just a sobre hi tens el Centre Cívic i la plaça.

Cada una de les urbanitzacions són diferents, a River Park ara que tot ja està parcelitzat el important és posar l’enllumenat públic i passar cablejats per a comunicacions, ja que ara mateix tot va per ràdio. El que ens agradaria és que les urbanitzacions poguessin tenir tota mena de serveis, però entenem que és un cost molt elevat que ara mateix no podem assumir.

Al Marquet Paradís els carrers estan bruts per més que diguin, ens convé molt netejar els carrers.

– De quina forma voleu potenciar l’entorn històric del municipi?

Ens agradaria que tota aquesta part central del poble, on hi ha tots aquests carrers estrets amb voreres i cotxes que fan que encara ho semblin més. Creiem que si tot el centre fos una illa de vianants, els carrers es veurien molt més amples, més còmodes de passejar i més fàcils de netejar si limitéssim el nombre d’hores que s’hi pot aparcar. Crec que hi guanyaríem molt.

– Com molts altres partits, porteu al programa la creació d’una policia local. Quines diferències hi hauria amb l’actual vigilància local?

El problema que tenen a la Vigilància no és pels seus membres, ja que jo ho conec, però amb les feines que tenen s’esforcen prou, però tenen les limitacions que poden tenir per les hores que han de fer i els mitjans que tenen. Aquests últims anys al poble hi ha hagut bastant incivisme totes les nits, i el fet que no tinguem policia fa que molts es sentin amb més el dret de fer el que volen, ja que no els passarà res perquè no hi ha ningú que els controli. –en aquest poble tenim un problema, no son poble petit, però tampoc som un poble que arribi als 5000 habitants, però ja estem a quasi els 4000. És com quan una empresa familiar comença a fer-se gran que té molts problemes de reorganitzar-se, i aquí passa una mica el mateix. El poble s’està fent gran però continuem tenint els recursos d’un poble petit, i un dels que ha patit més és la seguretat. Que depenguem d’un vigilant que hagi d’avisar els mossos fa que tot sigui molt lent, en canvi, si hi hagués una patrulla de policia local voltant i que multés a vehicles que fan nosa, gent que embruta el carrer, actes incívics… Hi guanyaríem tots en qualitat de vida. Els que vivim a prop d’un bar a la nit, sabem que és el que passa, que no es pot dormir perquè la gent crida i riu i aquí no passa res tot i que hi ha unes ordenances que tenen uns horaris, si no es compleixen no passa res, ja que encara que et queixis a l’Ajuntament en ple ple municipal, encara se’t burlen a la cara. Crec que seria amb el que més guanyaríem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *