Entrevista amb Jaume Parcerisa, Cap de llista del GIPVR

Política

– D’on ve la idea de construir una Deixalleria al poble?

Fa molts anys que nosaltres estem treballant perquè el rebut de les escombraries s’abaixi. Creiem que construint una deixalleria al Pont de Vilomara això suposa reduir la quantitat de tones d’escombraries que es llencen, i això ajudaria a reduir el rebut. Alhora, també es crearien nous llocs de treball i es podria treure un profit econòmic amb els elements reciclables que també ajudaria a reduir impostos.

– Quines subvencions teniu pensat aplicar si arribeu a l’alcaldia?

Volem subvencionar a totes aquelles persones del municipi que vulguin estudiar i que vulguin aconseguir uns estudis superiors. Sabem que el transport escolar a partir de batxillerat no està subvencionat, i això ho intentaríem fer amb aquells alumnes que vulguin continuar amb els seus estudis. També voldrien intentar subvencionar a les persones adultes que volen estudiar.

També volem subvencionar la pràctica de l’esport, ja que com més nens practiquin l’esport, el nivell esportiu del municipi augmentarà. No només se subvencionarien a infants, sinó que també a gent adulta, ja que la pràctica de l’esport és molt important per a reduir el risc de patir malalties i que la gent es trobi millor. Així s’ajudarà a poder tenir una millor salut quan se sigui més gran, fent reduir també el nombre de places necessàries a les residències i que només les ocupin gent que les necessita.

– Per què una biblioteca nova en lloc d’adaptar l’actual?

Creiem que el personal de la biblioteca està fent una gran feina, i la prova està en el nombre d’activitats que s’hi duen a terme. Pensem que si aquest espai fos més gran, amb altres espais més ben adaptats, segurament podríem fer més activitats i de més tipus.

– Seria com la de Sant Vicenç de Castellet?

La idea és fer una biblioteca gran amb suficient espai, i si pot ser, al costat de la biblioteca adossat hi hagi també un auditori que també serveixi per a fer diferents actes, com per exemple cinema o teatre. Antigament al Pont de Vilomara hi havia hagut molta afició al teatre i voldríem incrementar l’oferta cultural amb aquest aspecte.

– Comenteu que voleu fer arribar el wifi a tothom i la fibra òptica al Marquet. Teniu pensat que la fibra pugui arribar a altres nuclis del municipi com Rocafort o les altres urbanitzacions?

Amb el tema del wifi hem de ser realistes, ja que és un tema molt complicat, igual que passa amb la fibra òptica. De la mateixa manera que hi ha pobles a la resta de Catalunya i Espanya que estan incorporant wifi gratuït a tot el poble, creiem que si volem avançar en les noves tecnologies això ha de ser un punt molt important a tenir en compte. S’ha d’aconseguir com sigui.

Amb el wifi, al nucli del Pont de Vilomara és més senzill, a les urbanitzacions ja és més difícil pel tema de la geografia del nostre municipi, però estem estudiant la manera de com arribar-hi també a aquests nuclis, perquè no oblidem que aquests nuclis són del Pont de Vilomara també.

Respecte a la fibra òptica, després de parlar i escoltar a diferents empreses, sembla que és un tema econòmic, un problema econòmic sobre qui ha de pagar les infraestructures. Per a nosaltres aquest no és un problema perquè tots els veïns del municipi puguin tenir fibra òptica.


– Quines són les millores que voleu fer a River Park?

River Park és una urbanització que ha tingut molts problemes i que té moltes mancances. Ara s’ha aconseguit fer el projecte de reparcel·lació, però per portar el projecte de reparcel·lació a terme s’hauran d’acabar els carrers, instal·lar enllumenat públic, voreres, zones enjardinades i vàries actuacions més que fa falta fer. Tot això ja està a dintre del projecte de reparcel·lació. És complicat perquè cal posar-se d’acord amb molta gent diferent, però si no comences aquesta via, mai s’arribarà a aconseguir que River Park tingui els serveis mínims necessaris per als residents, un bon enllumenat públic, les voreres dels carrers acabats, el tema del clavegueram és també molt complicat, però també hi ha solucions que haurem d’estudiar conjuntament amb els veïns, sempre consultant amb els veïns, perquè això suposa una despesa molt gran que és deguda al projecte de reparcel·lació.

– Parleu de reformar espais com la plaça Margarida, la plaça Clavé, el bosquet i el passeig de la Pau. Quin tipus de reformes hi voleu fer?

Sabem que la Plaça Margarida és un centre on conflueixen carrers molt importants del poble, i per tant, s’ha de reorganitzar l’espai. Hem de mirar que no hi hagi problemes d’aparcament, i és que sabem que no només és cosa d’aquest municipi, sinó que també passa a altres municipis i ara ho comencem a patir, que necessitem zones d’aparcament. Per tant, seria qüestió de mirar i fer un estudio sobre on podem ubicar la nova parada d’autobusos per a poder fer d’aquest espai un espai més amè, i que es pugui utilitzar per tothom. I si de passada guanyem unes places d’aparcament, és una millora més que tindrem.

Per al Bosquet, tenim un projecte molt agosarat i que creiem que li donarà molta vida al poble, perquè la zona està desaprofitada.

– Com molts altres partits, porteu al programa la creació d’una policia local. Quines diferències hi hauria amb l’actual vigilància local?

Tothom sap que una policia local comporta tenir uns agents de policia que han sortit d’una acadèmia, tenen uns estudis i una manera diferent de comportar-se amb la gent, ja que s’hi poden acostar més. Imposen més respecte, quan demanen a algú que no facin una cosa se’ls acostuma a fer més cas. Molta gent també comenta el tema de les multes, posar multes i a treves d’elles intentar re endreçar els actes d’incivisme que hi ha al poble.

Creiem que les multes són un recurs més que es té, però que no fa falta aplicar-lo sempre. La gent del Pont en general és cívica, una gent que entén les coses, i que si hi parles, pots arribar a consensos i a què les coses es facin d’una manera diferent. En definitiva, que tothom pugui conviure bé al nostre municipi. La policia local també ajudaria a regular el tema del transit, ja que per desgràcia, hi ha gent al municipi que condueix vehicles a velocitats excessives dintre del nucli urbà, i això pot acabar causant un incident el dia menys esperat. Volem que la policia local estigui formada per persones que s’acosten al poble, que parlin amb el poble, i que aportin solucions als problemes.

No estem dient que la vigilància local que tenim actualment no faci bona feina, sinó que està fent una feina molt bona dintre del seu àmbit i del que poden fer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *