Entrevista amb Estefania Torrente, Cap de llista d’ERC

Política

– Al programa parleu d’instaurar una fiscalitat progressiva. En què consisteix?

És un model de fiscalitat nou que serviria per a garantir la igualtat d’oportunitats entre tots els veïns i veïnes que viuen al Pont de Vilomara i Rocafort. S’estudiarà la renda familiar de cada llar i es veurà que és el que realment percep aquella família. És una manera de poder pagar i liquidar els impostos, i també és un mètode més equitatiu per a l’accés a les ajudes socials.

– Quines subvencions teniu pensat aplicar si arribeu a l’alcaldia?

Pensem mantenir les subvencions actuals. A més de l’estudi sobre la fiscalitat progressiva, també n’hem fet un altre sobre com es podrien distribuir les ajudes a l’escola bressol. Segons aquest petit estudi, amb la fiscalitat progressiva, hi hauria més famílies que podrien accedir a les ajudes a l’escola bressol que amb el sistema actual. També voldríem subvencionar els vehicles elèctrics i demanaríem totes les ajudes disponibles des de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. Treballarem amb serveis socials com s’ha fet dins ara. Creiem que s’ha de potenciar l’habitatge social i hem de donar ajuts als joves i les joves perquè visquin al Pont de Vilomara i Rocafort i no deixin el municipi, ja que és important que la gent que ha nascut al poble pugui gaudir del seu poble. També portem al programa els pressupostos participatius perquè vam fer un acte de participació ciutadana, i són aposta forta per a nosaltres, i hi és perquè la gent pugui continuar explicant-nos dia a dia les seves necessitats, el que realment volen per al nostre municipi.

– En què consistiria el viver d’entitats?

El viver d’entitats és una idea que va sorgir d’una reunió amb les diferents entitats. Vam convocar les diferents entitats i els hi vam demanar que és el que els feia falta. Van respondre que necessitaven un espai on poder deixar les coses, fer reunions i compartir entre elles. D’aquí va sortir la idea. Hem pensat en una infraestructura on hi hagi un apartat per a poder fer les reunions i trobades de les entitats que ho vulguin, i també hi haurà una altra part on les diferents entitats podran deixar el seu material. Serà un espai dedicat exclusivament a les entitats.

– Quin seria l’objectiu del Casal per a Joves?

Hi ha molts joves d’entre 12 i 16 anys que no saben que fer. Per exemple, quan érem joves tampoc sabíem que fer al poble, volíem anar a Manresa, però a vegades no era possible. Amb el casal es vol tenir un espai perquè els joves puguin des de jugar a ping-pong, jugar al billar, compartir moments i també estudiar. Volem fer un espai on puguin estudiar i fer treballs, sobretot ara que tindrem l’institut-escola. Si governem, volem demanar als joves que és el que volen realment per al nostre municipi i si és possible portar-ho a terme a partir de la participació ciutadana dels joves.

– Quines millores proposeu per a Rocafort i les diferents urbanitzacions?

Ens vam reunir amb els veïns i veïnes de Rocafort i ens van explicar les seves necessitats. Una de les peticions és que s’insonoritzi el Centre Cívic de Rocafort, ja que hi ha una mala sonorització. Una altra de les propostes seria la construcció d’un parc infantil o una zona d’esbarjo al descampat que podem trobar en baixar les escales del Centre Cívic de Rocafort, ja que molts dels nens i les nenes juguen allà actualment perquè el parc està a l’altra punta del poble i la gran majoria de veïns resideixen a la zona del Centre Cívic. També hi ha molts carrers que no estan pavimentats, i ens comprometem a pavimentar-los encara que sigui un tema complicat i que s’hagi de fer de termini en termini. Un altre problema, és que el senyal de televisió no arriba bé al poble de Rocafort, ja que el senyal arriba des de Mura, i amb poca connexió. Voldríem estudiar la manera de fer possible que puguin tenir una bona connexió diària tal com es té al Pont i a la resta de zones i urbanitzacions del municipi.

Al Marquet, ens vam reunir també amb els veïns i veïnes per a conèixer les seves necessitats. El paviment del passeig del carrer Quatre està aixecat, la nostra idea és arreglar-ho i estudiar la possibilitat d’instal·lar-hi un parc o unes infraestructures per a poder fer esport, amb una estructura similar a la del Passeig de la Pau. Un altre problema de la urbanització, és la senyalització. Hi ha moltes cantonades on és impossible veure cap a la dreta o l’esquerra abans de fer el gir, i per aquest motiu, voldríem instal·lar miralls, una solució que en el seu moment ja havíem proposat a l’actual equip de govern.

A River Park també ens vam reunir amb els residents i ens van comentar que els feia falta una marquesina a la carretera per pujar a la urbanització. Actualment només hi ha una marquesina que varem sol·licitar a l’equip de govern en el seu moment. Un altre de les peticions és la creació d’una zona de pícnic amb taules i banc perquè els veïns tinguin una zona on poder estar i reunir-se. Actualment hi ha un parc infantil, però faria falta una zona també per als adults o els joves perquè puguin estar-hi en les èpoques de bon temps. Seria estil el parc que hi ha al Marquet al costat de l’ermita. També se’ns han demanat més punts de contenidors, ja que hi ha molt pocs punts de reciclatge, per tant, de cara a un futur seria això, o millorar de cara al futur amb algun altre estil de reciclatge.

Vull remarcar el fet d’haver-nos reunit amb els veïns perquè el programa electoral d’Esquerra Republicana ha estat fet per tots els conciutadans i conciutadanes del Pont de Vilomara i Rocafort que ens han ajudat molt i els hi estem molt agraïts.

– De quina forma voleu potenciar l’entorn natural del municipi?

Primer de tot, ens agradaria realitzar una via verda que uneixi tots els pobles, urbanitzacions i zones del municipi, ja que ens trobem a l’entrada del Parc Natural i hem de potenciar d’alguna manera el turisme, però alhora que els conciutadans i conciutadanes del Pont de Vilomara i Rocafort se sentin còmodes i puguin voltar per tot el municipi. Rocafort és l’entrada al Parc Natural, i per tant, ens agradaria potenciar-ho a partir d’alguna fira, a més de propagandes o algun altre mètode que pugui atreure el turisme, de manera que els comerciants del municipi també en puguin sortir guanyant. També s’hauria de recollir la brossa, que n’hi ha molta, i s’ha de cuidar el Parc Natural, ja que és un privilegi poder viure entre els Parcs Naturals de Sant Llorenç del Munt i de Montserrat que també tenim molt a prop. Farem activitats de recollida amb els veïns, i posarem més recursos perquè puguem tenir-ho més net.

– Com molts altres partits, porteu al programa la creació d’una policia local. Quines diferències hi hauria amb l’actual vigilància local?

El que volem fer, és dotar als Vigilants Locals de potestat sancionadors, és a dir, que puguin sancionar a qui faci una infracció a la via pública. Actualment no poden fer-ho perquè no tenen aquesta formació, però nosaltres els hi volem donar perquè així ajudarem a millorar el civisme del poble i a què la gent pugui viure més tranquil-la a totes les zones del municipi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *