Entrevista amb Enric Campàs, Cap de llista del PSC

Política

– Parleu d’instal·lar càmeres de vigilància, en quins punts del municipi es posarien?

En el programa posem que volem instal·lar càmeres en aquells punts que poden ser més susceptibles de patir actes vandàlics. S’haurà d’estudiar a on és col·loquen, però no les instal·larem a tot el municipi, sinó que en alguns punts concrets que siguin més susceptibles.

– Quines noves subvencions penseu aplicar?

Entre d’altres, com ja portem en el programa, volem crear línies d’ajuts referents a la formació dels joves per a intentar incentivar-los. Volem crear una línia tant per premiar els millors currículums, s’ha de veure com s’aplica, de quina manera, i ajudar també a les persones que vulguin cursar estudis universitaris. Són dues línies de subvencions que volem implantar.

– Quins projectes teniu per a Rocafort i les diferents urbanitzacions del municipi?

El més important a Rocafort, que a més, és en el que ens estem centrant ara, és crear aquesta normativa urbanística en la qual ja hem començat a treballar juntament amb la Diputació de Barcelona. La idea que tenim és la d’acabar aquest projecte i començar-lo a implantar.

Actualment a River Park ara estem en el tram final per a acabar els projectes de reparcel·lació i urbanització, que ja fa molts anys que estan en marxa i que per problemes jurídics entre la Junta de Compensació i el promotor s’ha ralentitzat molt. I una vegada finalitzin aquests projectes el, pas següent és planificar les obres d’urbanització que manquen, que això ho volem fer juntament amb els propietaris i veïns de River Park.

Respecte al Marquet, hi ha qüestions del dia a dia i petites i mitjanes accions que s’han de fer; intentar que hi arribi la fibra òptica, arranjaments de paviments, arreglar el tram de passeig del carrer Quatre… Hi ha vàries coses que hi hem de fer.

– Quins objectius tindrà el Punt Jove?

Primer de tot, convertir-se en un punt de trobada entre el jovent del nostre poble, i a partir d’aquí, treballar diversos objectius. A través d’aquest Punt Jove es podran organitzar activitats, s’intentarà també fomentar la participació juvenil, tant en les festes que siguin més dirigides als joves, com en totes les polítiques de joventut. La idea és aquesta, convertir-se en un punt de reunió entre els joves i fomentar la participació juvenil en les polítiques locals.

– En què consistirà el “Carnet Jove Vilomarenc”?

La idea és agrupar un seguir d’avantatges que puguin tenir els joves del poble i agrupar-ho en aquest carnet. Lògicament, la seva implantació és una qüestió que s’ha d’estudiar, que s’ha de veure com es fa, però seria perquè els joves poguessin gaudir d’avantatges. S’ha de veure quins avantatges, però la idea és aquesta, que els joves poguessin tenir un tipus de carnet com per exemple es fa amb el Carnet Jove en l’àmbit de Catalunya a escala local. Hem vist alguns casos d’aquí fora del municipi i lògicament s’ha d’acabar d’estudiar per a veure si és possible implantar-ho, ja que pot ser una cosa positiva per al jovent.

– Com serà l’ampliació esportiva del Parc de la Pau?

Aquesta legislatura passada hi hem fet l’Skateparc i la idea és de seguir-ho amb un circuit de Street Workout, també conegut com a Cal·listènia, perquè sigui el punt de referència de l’esport a l’aire lliure. També volem ampliar-ho amb aquells elements que es creguin convenients i que també creguin oportuns i que s’hi ha d’instal·lar segons els propis usuaris.

– Quins processos de participació ciutadana teniu pensats?

Un exemple seria el de l’ampliació de la zona ludicojuvenil del Parc de la Pau. Depenent de com respongui la gent, i a partir d’aquí anirem fent més processos.

– Com penseu potenciar el turisme al municipi?

Primer de tot, seguint amb el treball que estem fent referent al tema de les tines. Aquí tenim un patrimoni històric i cultural molt important amb el qual estem treballant, i volem seguir potenciant-ho amb els ajuntaments de Mura i Talamanca que som les tres parts que ara hi estem intervenint. A part, també tenim altres punts d’interès que ens agradaria potenciar de vàries maneres per a donar-les més a conèixer.

– De quines formes potenciareu el Servei Local d’Ocupació?

Volem fer-ho més accessible per a tots els veïns. Crec que hi ha gent que no sap que existeix el Servei Local d’Ocupació i el volem obrir encara més a l’ocupació. Volem fer una pàgina web especifica i pàgines a les diferents xarxes socials especifiques al Servei Local d’Ocupació. Volem augmentar en la mesura que sigui possible els serveis que ofereix com per exemple els temes d’ocupació juvenil.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *