Entrevista amb el regidor d’esports Enric Campàs

Esports

*Entrevista cedida per el mitjà OnEsports

-En res finalitzarà la legislatura, quina valoració en faria com a regidor d’Esports?

La valoració que en faig és positiva. Considero que des de l’Ajuntament es fa una bona feina en matèria d’esports tant en la basant d’esports com en la basant d’equipaments. Al final la regidoria d’esports té diversos objectius, un dels quals és les activitats i la relació amb les entitats i per altra banda els equipaments esportius. Quant a les activitats i entitats considero que aquestes últimes tenen en tot moment tota l’ajuda que se’ls pot oferir des de l’ajuntament, per tant, considero que la relació amb les entitats és bona, i les vegades que se’ns ha demanat qualsevol cosa se’ls ajuda en tot el possible. Respecte a equipaments considero que, per ser un poble relativament petit de 3.800 habitants, tenir la quantitat d’equipaments, no només esportius, sinó ja en l’àmbit genèric que comptem i de la qualitat que són, considero que la legislatura com a tal la valoro positivament.

-Quins esdeveniments són el que més en destacaria?

En l’àmbit esportiu, sense cap mena de dubte, la cursa atlètica. Penso que és l’esdeveniment més important del poble, lògicament sense desmerèixer a tots aquells altres esdeveniments que podem organitzar des de l’ajuntament o que poden organitzar totes les entitats. Sense cap dubte, la cursa atlètica és el referent per a nosaltres.

-Amb el pas del temps, la Cursa Memorial Alcalde Evaristo s’ha convertit en l’esdeveniment esportiu del poble. Quina valoració en fa després d’haver format part de l’organització de les últimes edicions com a regidor d’esports?

No només a la cursa d’aquí al Pont, sinó que a escala general han patit una davallada bastant important. Hi va haver un moment, una època de boom que era a tot arreu, a tot arreu les curses s’omplien, i per moltes que se’n fessin de noves, aquestes omplien igualment. Però d’un temps ençà, hi ha hagut una davallada força important, mes que res, perquè la demanda era molt inferior a l’oferta. Han anat desapareixent moltes curses, moltes curses importants, i nosaltres hem aconseguit estabilitzar-la, i per aquest motiu, considero que han anat bé aquestes últimes edicions. De cara a les pròximes edicions, qui hi hagi a l’equip de govern se n’encarregaran, nosaltres estem planificant algunes novetats, però la valoració que en faig és positiva.

-Al finalitzar l’última edició de la cursa Memorial Alcalde Evaristo es va parlar de la possibilitat d’incloure algunes novetats de cara a l’edició del 2019. Se’n sap res?

Estem acabant de valorar-les, però crec que seran positives. Evidentment, es fa amb la intenció de fer créixer en la mesura posibles la cursa i perquè el poble se la senti com a seva. Al final, aquest és l’objectiu.

-Aquest estiu es va inaugurar el nou Skatepark del Pont de Vilomara, quina valoració es pot fer de la instal·lació després de més de mig any de funcionament?

Molt bona. Primer de tot, pel procés amb el qual va esdevenir aquesta pista, va ser un procés participatiu, en el que hi van prendre part els usuaris, i d’aquesta manera hem aconseguit una pista d’Skate a la carta, per dir-ho d’alguna manera. Els usuaris ens van fer arribar el que volien, i dins de les possibilitats que hi havia sobretot pressupostàriament, cosa que els hi vam fer saber des d’un primer moment, hem fet la pista que ells ens van demanar. Per la qual cosa, el procés de disseny, creació i construcció d’aquesta pista per a mi va ser molt positiu, i el resultat que està tenint és molt bo. Passes pel Parc de la Pau fora d’horari lectiu i s’hi veu molta gent. A més a més, ve molta gent de fora, perquè la tenen en molt bona consideració, perquè parlant amb gent, et diuen que és una pista molt variada, molt completa, que pots fer quantitat d’exercicis. La veritat és que estem molt satisfets.

-Durant aquesta legislatura hi ha hagut també la inclusió de les pistes de pàdel. Com ho valoreu?

Com més equipaments tinguem, millor per al poble. Per tant, ho valoro molt positivament. Tot el que sigui sumar és benvingut. Sí que és cert, que s’haurien de potenciar més, però en ser una concessió depèn directament de l’empresa. Però no es pot fer altra cosa que valorar-ho positivament perquè al final és un equipament que sumem al poble.

-El procés participatiu que hi va haver amb l’Skatepark es podria repetir en el futur amb altres instal·lacions esportives al poble?

I tant, veient com va anar tot, i traient les conclusions positives que hem tret, sense cap dubte que podria ser. I de fet, es farà algun altre procés participatiu en altres equipaments.

-A les pròximes eleccions és presentes a l’alcaldia com a candidat del PSC, que podem esperar de cara a l’esport vilomarenc?

Primer de tot, les entitats ja saben com funcionem. Saben que en aquests últims anys, i sempre ha estat així, si necessiten una ajuda, aquesta la trobaran a l’ajuntament. L’ajuda, el suport i tot allò que puguin necessitar les entitats hi seguirà sent. S’haurà de veure quines polítiques esportives es duen a terme. Encara que segueixi el mateix equip de govern o les mateixes persones, hi ha coses que poden canviar., i aquests canvis sempre s’intenta que siguin per bé.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *