Entrevista amb Carlos Lanza, Cap de llista de Ciutadans

Política

– Al parlar de potenciar el turisme de qualitat a què us referiu?

Per començar, el Pont de Vilomara no és un poble excessivament turístic, no tenim cap hotel, no tenim quasi restaurants de renom. Però estem parlant del turisme que pot deixar una mica de diners, gent de bé que vingui a veure el turisme de les tines, el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac i tot això en general.


– Quines subvencions teniu pensat aplicar si arribeu a l’alcaldia?

Les mateixes que es donen actualment, a totes les associacions… No en tenim cap en especial. El que sí que tenim al programa és ajudar en el tema dels animals, dels gossos en general, amb el Tuc, donant-los-hi una mica més del que reben actualment per la tasca que fan recollint molts gossos. Respecte a altres entitats, fomentar el centre excursionista, l’esport en general, no solament el futbol, sinó també el futbol sala, el basquet, ping-pong, o qualsevol esport que es pugui fer al poble. Però no una subvenció estrella, sinó les que hi ha ara i alguna petita diferencia més.


-Al programa parleu de limitar a dos mandats el temps màxim per a exercir un càrrec públic. Com ho penseu fer tenint en compte que un ajuntament no pot legislar, sinó que només pot fer mandats?

Això només s’aplica al nostre grup, no aplicat als altres partits que poden fer el que vulguin amb els seus afiliats i simpatitzants. Però nosaltres garantim que el que estigui d’alcalde o tinent d’alcalde no pugui estar allà de per vida com a vegades ha passat amb alguns que han estat molts anys, sinó que es vagi renovant una mica. I nosaltres, si estiguéssim a l’alcaldia, el nostre alcalde, es digui Carlos Lanza o es digui com es digui, com a màxim estaria vuit anys, que són dues legislatures. Solament aplicat a nosaltres.

– Per què aposteu per la col·locació de caixers en lloc de poder fer els tràmits de forma telemàtica via Internet?

Lo dels caixers és molt dir. Del que parlem és simplificar tots els tràmits que es puguin fer via telemàtica el màxim possible. Sembla que no està gaire ben redactat, però al que ens referim és a simplificar al màxim els tràmits via telemàtica els màxims. Un caixer físic seria molt complicat i costos, però sí que dintre l’aplicació web de l’Ajuntament, que ja la té, seria dotar-la d’alguns apartats més que permetin fer certificats d’empadronament o petites coses que es puguin arribar a fer des d’allà, i descarregar llavors als treballadors de les oficines.

– Quines millores proposeu per a Rocafort i les diferents urbanitzacions?

Com el nostre partit a escala nacional el que vol és la igualtat de tots els espanyols, nosaltres en l’àmbit local volem la igualtat de tots els habitants del Pont de Vilomara. I habitants del Pont de Vilomara ho són els del nucli urbà, Rocafort i les tres urbanitzacions principals que hi ha. Que volem fer? Doncs que tinguin els mateixos drets. Hi ha moltes coses que se’ns escapen de les mans, la fibra hauria de ser a totes les urbanitzacions, però amb això l’únic que es pot fer des de l’alcaldia és fomentar-ho. No es pot construir una rassa i obligar a les empreses a donar aquest servei, sinó que se’ls hauria d’apretar perquè en breu puguin tenir fibra, el tema de les neteges, la recollida d’escombraries més sovint. Els serveis que té el nucli urbà, que els tinguin les urbanitzacions i Rocafort, que més o menys Rocafort ja els té.

– Com molts altres partits, porteu al programa la creació d’una policia local. Quines diferències hi hauria amb l’actual vigilància local?

Ens donaria més seguretat, tindrien més capacitat per a multar, en anar més preparats i armats tindrien més capacitat de donar una mica més de respecte, perquè alguns dels vigilants han rebut pallisses. Uns vigilants que estan mal pagats, i que estan fent una feina insuperable en general. Dos dels vigilants han estat agredits pels mafiosos i gamberros del poble, perquè als vigilants del poble els tenen com al pito del sereno, i volem que tinguin més autoritat. Per a donar-los-hi més autoritat primer se’ls haurà de pagar una mica millor. I per a poder pagar-los millor, que millor que passar-los de vigilants a policies locals amb plenes atribucions. Aquesta és la nostra intenció. Ens costarà més diners? Sí. Calculem que sobre uns 400 € cada un al mes, però aquest any tenim la intenció d’estalviar. Un dels nostres primers punts és que l’alcalde no tingui dedicació exclusiva, amb el que ja estaríem estalviant entre 15000 i 25000 €, a més de tots els diners que s’estalviïn amb el canvi d’il·luminació de vapor de sodi a LED. Amb tot això i una bona gestió, es pot pagar perfectament, i gastant el mateix el poble tindríem millor seguretat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *