Enric Campàs s’imposa a les eleccions municipals

Política

Amb 825 vots Enric Campàs i el PSC s’han imposat a les eleccions municipals d’aquest any 2019. La segona posició ha estat per a ERC amb 733, seguits de Ciutadans amb 259, el GIPVR amb 154 i Junts pel Pont de Vilomara i Rocafort amb 88 vots.

Amb aquests resultats la distribució de l’Ajuntament canvia. El PSC baixa de 6 a 5 regidors i perd la majoria absoluta per primera vegada en anys. ERC dobla els resultats i passa de tenir-ne 2 a tenir-ne 4. Ciutadans aconsegueix 1 regidor a les seves primeres eleccions municipals, mentre que el GIPVR perd un dels seus 2 regidors i es queda amb només 1. D’altra banda, Junts pel Pont de Vilomara i Rocafort, antiga Convergència, perd el seu únic regidor i es queda sense representació a l’Ajuntament.

Campàs ha parlat d’una victòria agredolça pel fet d’haver perdut la majoria absoluta, però que està content que un cop més hagin estat la força més votada. També ha comentat que pendent de veure com evoluciona la situació el seu plantejament inicial és el de governar amb minoria i buscar pactes puntuals amb les altres forces.

Estefania Torrente, candidata d’ERC, ha volgut destacar que estaven molt contents perquè han aconseguit doblar el nombre de regidors i quedar-se a només 80 vots del PSC. També ha parlat de què continuaran intent donar el millor de si mateixos per al poble i que el pròxim pas ja serà intentar guanyar les municipals del 2023.

Carlos Lanza, candidat de Ciutadans, ha parlat d’un resultat inesperat, ja que el partit taronja esperava treure 3 regidors o 2 sent pessimistes. Al final els resultats han anat una mica pitjor i tampoc han tingut sort amb la llei d’Hondt comentava. També ha explicat que han estat uns resultats agredolços perquè mentre que alguns membres del partit estan contents d’haver aconseguit 1 regidor, d’altres estan decebuts, ja que esperaven un major nombre de vots.

Jaume Parcerisa, candidat del GIPVR, s’ha mostrat sorprès per la diferència de vots entre els quatre partits, ja que esperaven uns resultats més igualats. Ha parlat de bon resultat veient que al final han estat capaços de mantenir 1 regidor, tot i que les expectatives del partit eren de mantenir els 2 que tenien fins ara o pujar a 3.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *