El Centre Cívic s’omple a l’acte del PSC “40 anys avançant”

Política

Ahir a la tarda la formació local del PSC va omplir el Centre Cívic Evaristo de la Torre en un acte que va servir per a homenatjar a diferents membres del partit i presentar públicament a Enric Campàs com candidat a l’alcaldia de la formació per a les pròximes eleccions municipals del mes de maig.

L’acte va començar amb una introducció per part de l’alcalde Cecilio Rodríguez Martín, qui a continuació li va cedir la paraula a Cristòfol Gimeno, alcalde de Castellgalí i Primer Secretari de la Federació de la Catalunya Central. Durant el seu discurs Gimeno va voler tenir un record per l’alcalde Evaristo i va destacar que El Pont de Vilomara és un referent per a la federació.

Tot seguit, es va passar un vídeo amb imatges dels últims 40 anys al poble i es va fer l’entrega d’unes plaques a Santiago Moreno, Nadal Chevarria i Emilio Luna com a reconeixement per als seus 40 anys de militància al partit.

Després, va venir una tertúlia on Isidre Brunet, Nadal Chevarria, Antoni Fogué i Jose Luis Irujo van explicar anècdotes i records dels alcaldes Cecilio Rodríguez Carmona i Evaristo de la Torre. Brunet va explicar que ni ell ni Rodríguez volien ser cap de llista per a les eleccions municipals del 1979, per aquest motiu van decidir jugar-se als “chinos” qui encapçalaria la llista, amb el resultat de què Brunet va guanyar i Rodríguez va haver d’ocupar el primer lloc. Per la seva banda, Folgué va arribar a comparar a De la Torre amb els personatges de còmic Astèrix i Obèlix, ja que quan creia que tenia la raó, era igual d’irreductible. Irujo també va parlar de De la Torre, recordant que era una persona que respectava als pobres i desafiava als rics i en va posar dos exemples: el primer, de què sempre que arribava algú al poble amb dificultats econòmiques els ajudava a aconseguir un habitatge, roba i menjar. El segon és quan es va negar davant del President Pujol a què s’inaugures la fàbrica de reciclatge de neveres si no es pagava un cànon al poble per nevera reciclada. Per acabar, es va fer l’entrega d’un ram de flor a les vídues dels dos alcaldes.

L’acte va finalitzar amb la presentació d’Enric Campàs com a candidat per a les properes municipals. El primer a prendre la paraula va ser l’alcalde Cecilio Rodríguez que es trobava molt emocionat al parlar del seu pare, de l’alcalde Evaristo de la Torre i dels tres homenatjats a l’acte. Va explicar algunes anècdotes i vivències amb els dos alcaldes com per exemple que les últimes paraules que l’alcalde De la Torre va tenir amb ell el dia abans de la seva mort “A partir d’ara encarregat tu de tot” o de com el dia de la seva presa de possessió com a alcalde va coincidir amb el desè aniversari de la mort del seu pare. Tot seguit va començar a parlar i elogiar a Enric Campàs, explicant des de com li va oferir entrar a la llista del partit l’any 2010 i com tot i les diferents crítiques que hi ha hagut des de diferents sectors per la seva joventut o la falta d’estudis superiors no eren un impediment per a poder ser un bon alcalde per al poble com ja s’ha demostrat amb les figures de Cecilo Rodríguez, Evaristo de la Torre o ell mateix.

Campàs va començar el seu discurs donant les gràcies a tots el presents i als que han fet possible que hi pogués ser com a candidat. Va voler destacar que el seu projecte serà continuista, ja que “si una cosa funciona i es creu en ella s’ha de mantenir” i que les principals prioritats seguiran sent les polítiques socials i de benestar, l’atenció a les persones i les polítiques d’ocupació i educació.

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *