Ciutadans s’imposa al Pont de Vilomara i Rocafort

Política

Amb una participació del 85,5%, Ciutadans ha estat el partit guanyador al Pont de Vilomara amb 768 vots, superant a Esquerra Repúblicana que ha quedat segona (496) i Junts per Catalunya, tercera (388). El PSC ha quedat en quarta posició (358) i En Comú – Podem ha caigut fins a la cinquena (155). La CUP (80) i el PP (73) han aconseguit el sisé i setè lloc. Les forces que no han aconseguit entrar al parlament han estat el PACMA (28) i Recortes 0 (5).

Respecte a les eleccions de l’any 2015 podem observar com el vot independentista ha augmentat lleugerament en percentatge mentre que el vot unionista s’ha centralitzat en el partit de Ciutadans que ha acabat sent el gran guanyador de la nit.

Aitor Ilzarbe, de Ciutadans, ha valorat de forma molt positiva la victòria i ha comentat que encaren les eleccions municipals del 2019 de forma positiva amb l’objectiu d’aconseguir entrar a l’Ajauntament. D’altra banda, Estefania Torrente, ha parlat d’estar satisfets d’haver aconseguit ser segona força, ja que creien que seria molt difícil aconseguir la victòria. Cecilio Rodríguez, Alcalde del Pont de Vilomara i representant del PSC, ha destacat que ha estat la participació més alta mai registrada al poble i que no s’ha produit cap mena d’incident al llarg de la jornada electoral i creu que la perdua de vot del PSC es deu a la polarització de la campanya, que ha beneficiat a ERC i Ciutadans. Daniel Rubio, d’En Comú – Podem, també ha comentat que la polarització del vot els ha afectat fent que obtinguessin menys vots del esperats. Abel Aguilar, represntant de la CUP, ha valorat els resultats de que han estat una sorpresa molt positiva tenint el compte els incidents amb els que s’han trobat durant la campanya electoral i sobretot tenint en compte que han aconseguit més vots que a Sant Vicenç de Castellet.