Cecilio Rodríguez no es tornarà a presentar per a alcalde al 2019

Política

Durant l’assemblea dels militants de l’agrupació local del PSC que es va celebrar ahir a la nit, Cecilio Rodríguez va anunciar que no repetiria com a candidat a l’alcaldia en les eleccions municipals del 2019. Quan finalitzi el mandat, haurà estat alcalde durant 12 anys, en un dels períodes més difícils del municipi.

En el comunicat enviat explica que “aquesta és una decisió meditada i que tinc decidida des de juny de 2014” explicava Rodríguez, “vaig afrontar les eleccions municipals de 2015 amb la decisió presa que serien les últimes on seria cap de llista”, alhora, també deixarà la primera linea política “quan acabi el mandat estaré allà on vaig començar quan em vaig afiliar el 1996, sent un militant de base”.

Tot i el dur inici “l’haver d’agafar el relleu d’un referent com l’Evaristo i més d’una manera tan traumàtica després de la seva mort”, com la dura crisi econòmica que avui en dia encara afecta a molta gent. “Fent la vista endarrere puc dir, amb orgull, que crec que (conjuntament amb els equips de persones que m’han acompanyat durant aquest temps) hem pogut superar aquestes dificultats.”

“Quan vaig assumir l’alcaldia érem el poble amb l’índex d’atur més alt de tota la comarca. Després de potenciar l’àrea d’ocupació i empresa a través de diverses accions i polítiques hem passat a ser el 10è municipi en taxa d’atur en l’actualitat” alhora, recorda els èxits aconseguits durant el seu mandat “malgrat la crisi econòmica, hem reduït l’endeutament de l’Ajuntament alhora que multiplicaven per vuit els recursos destinats a serveis socials per ajudar als veïns/es a superar les dificultats derivades de la crisi. Hem dotat al poble de nous equipaments, espais i serveis com el Centre de Dia, la Casa de la Cultura, el Casal de la Infància, la instal·lació de la gespa artificial i els nous vestidors al camp de futbol, la urbanització del Parc de la Pau, l’ampliació de la biblioteca, de l’escola i de l’escola bressol, l’adequació de l’entorn de Matadars i de la carretera a Manresa, entre moltes altres actuacions. El nostre poble, junt amb Mura i Talamanca té grans oportunitats desenvolupant projectes d’un potencial enorme derivat del Pla director de les Tines.”

Tot i l’anunci, Cecilio Redríguez continuara treballant per a millorar el municipi fins al final del seu mandat. “Continuaré treballant fins a final de legislatura en el projecte col·lectiu que va rebre la confiança dels nostres veïns/es. I ho faré amb la mateixa dedicació i il·lusió que ho he fet fins ara, conjuntament amb el nostre equip de govern, i amb la mà estesa a la resta de grups municipals cosa que ens ha portat a col·laborar amb tots ells durant aquesta legislatura.” Mantenint la seva creença en el pacte i el diàleg “malgrat disposar de majoria absoluta, hem dialogat i pactat grans acords com els pressupostos i les ordenances amb tots ells en algun moment o un altre.”

I finalitza el comunicat “moltes vegades s’ha dit que el més difícil en política és saber marxar. Jo prenc aquesta decisió des de la més ferma de les conviccions però mai intentant donar cap lliçó a ningú.”